الزام بیمه به پرداخت غرامت

 الزام بیمه به پرداخت غرامت
فهرست مقالات

 الزام بیمه به پرداخت غرامت

در صورت وارد آمدن خسارت به شخص ثالث، بیمه گر مسئول پرداخت غرامت می باشد. اما در صورتی که به دلایلی این خسارت پرداخت نشود، دادخواستی تنظیم و به مراجع قانونی تقدیم می شود تا بیمه گر به پرداخت غرامت اجبارکند. سپس  این مراجع موضوع را پیگیری و ارزیابی می کنند. علاوه بر پول نقد، غرامت ممکن است شامل تعمیر و بازسازی یا تعویض باشد. البته توجه داشته باشید که جبران خسارت از نظر قانونی با مفهوم خسارت متفاوت است. به همین دلیل در مقاله بعدی در مورد جبران خسارت صحبت خواهیم کرد.

بیمه جبران خسارت دقیقا چیست؟

اطلاع از جزئیات دقیق بازپرداخت بیمه برای کسانی که می خواهند اقدام کنند و می خواهند توسط شرکت بیمه بازپرداخت شوند بسیار مهم و مهم است. ابتدا باید گفت که اصلی ترین و مهم ترین اصل در هر قرارداد بیمه، اصل پرداخت است. در بیمه، اصل غرامت، بیمه گذار را مکلف می کند که خسارتی را که در اثر حادثه به اموال فرد وارد شده است، بپردازد. بنابراین بیمه گر باید مسئولیت جبران خسارت شرایط پیش از حادثه را به عهده بیمه گذار باشد. این استدلال نشان می دهد که جبران خسارت کامل به عهده بیمه گذار خواهد بود.
جنبه دیگری از مسئله باید در این فصل مورد توجه ویژه قرار گیرد. زیرا بیمه هرگز نباید محل  نفع بیمه گزاران در جامعه باشد. به عبارت دیگر، طبق قانون، غرامت پرداختی بیمه باید معادل خسارت مربوطه و نه بیشتر از آن باشد و خسارت وارده را جبران کند. بنابراین صحت خسارت و تطابق آن با شرایط قرارداد بیمه توسط مراجع قانونی بررسی می شود. به این ترتیب هیچ گونه افزایشی در اموال بیمه شده در جبران خسارات وارده وجود ندارد.
اما برای روشن شدن موضوع در قسمت بعدی به تفاوت غرامت و بیمه می پردازیم.

 

تفاوت غرامت و خسارت چیست؟

برای تهیه و تنظیم دادخواست غرامت از یک شرکت بیمه، دانستن تفاوت بین غرامت و خسارت بیمه مهم است. همانطور که در قسمت قبل ذکر شد، زیان دیده مستحق غرامت نقدی است. اما خسارات را می توان به دو دسته خسارت جانی و مادی تقسیم کرد. غرامت توسط شاکی خصوصی مطالبه می شود و در ازای آن غرامت جزای نقدی است که از طرف دادسرا یا مراجع قضایی تعیین می شود. چون غرامت یک ادعای شخصی است در صورت فوت شخصی به ورثه او غرامتی پرداخت نمی شود. اما در این صورت تفاوت دیگری بین خسارت و جبران خسارت وجود دارد و میزان خسارت به ورثه متوفی تعلق می گیرد.
از نظر قانونی خسارات وارده به متضرر باید توسط شخصی که باعث آن شده است جبران شود. اما در قانون تخلف، زیان دیده از شخص ثالثی مانند بیمه گر جبران خسارت می کند.
نوعی غرامت نیز وجود دارد که به عنوان جبران یا همان غرامت دستمزد شناخته می شود. در ادامه به توضیح و ارزیابی آن می پردازیم.

الزام  به پرداخت غرامت شرکت بیمه

اگر قصد تهیه و تنظیم دادخواستی را دارید که از شرکت بیمه بخواهید غرامت دستمزد را پرداخت کند، ابتدا باید بدانید غرامت دستمزد چیست. پس اکنون که با مفهوم جبران خسارت آشنا شدید، بهتر است مفهوم جبران حقوق را نیز بدانید. این مزایا نوعی وجه نقدی است که توسط بیمه تامین اجتماعی به بیمه شده پرداخت می شود. این پرداخت به این دلیل است که بیمه شده به طور موقت قادر به کار نیست و این از کارافتادگی ناشی از آسیب جسمی و بیماری است. حال در صورت استنکاف شرکت بیمه از پرداخت این مبلغ، دارنده بیمه نامه می تواند از طریق دادخواست مطالبه خسارت شرکت بیمه و ارائه آن به مراجع قضایی حقوق خود را مطالبه کند. البته استفاده از غرامت دستمزد شرایطی دارد که در صورت وجود، فرد بیمار می تواند برای جبران خسارت اقدام کند. بنابراین فردی که به دلیل تجویز پزشک موقتاً قادر به انجام کار نیست باید تحت شرایط زیر غرامت دریافت کند.
غرامت دستمزد فقط برای ازکارافتادگی موقت داده می شود و ازکارافتادگی دائم تحت پوشش سایر قوانین بیمه است. البته توجه داشته باشید که برای قطع موقت محدودیت زمانی وجود ندارد.
این بازپرداخت زمانی قابل استفاده است که کارفرمای بیمار قادر به پرداخت دستمزد کارمند نباشد. در واقع در برخی موارد مقرراتی وجود دارد که کارفرما را از پرداخت دستمزد معاف می کند.
بیمار و حتی بیمه شده در مدت ازکارافتادگی موقت نمی توانند از کارفرما حقوق دریافت کنند.
نیازمند تایید و تجویز پزشک تحت پوشش بیمه است.
در زمان بیماری و ازکارافتادگی موقت، فرد مذکور باید در حال اشتغال به  کار بوده  یا از مرخصی استحقاقی استفاده کند.

مشاوره تلفنی