درخواستی برای صلح و سازش
طبق دادخواست صلح و سازش، طرفین دعوا در دادگاه یا شورای حل اختلاف یا اداره ثبت اسناد در مرجع مخصوص به توافق می رسند و نظر دادگاه نسبت به موضوع پرونده خواهد بود. دادگاه باید تشکیل پرونده دهد و به دنبال صلح و سازش باشد. مهم نیست که فرآیند در چه مرحله ای است. مهم است که هر دو طرف قرارداد توافق کنند که مصالحه کنند. اشخاص حقیقی یا حقوقی. در این مقاله ،به تفصیل به چگونگی تشکیل دادخواست صلح و سازش و سایر نکات و ابعاد این موضوع حقوقی می پردازیم.
چگونه دادخواست صلح و سازش تنظیم کنیم؟
تنظیم دادخواست صلح و سازش باید کتبی تنظیم شود زیرا قبل از تقدیم دلایل اصلی قانونی طبق ماده 186 قانون توسط هر شخصی اعم از خصوصی یا حقوقی می تواند کتبا ارائه شود. . در رابطه با هر دعوی در دادگاه اصلی یا دادگاه بدوی و درخواست و سازش، لازم است این موضوع در دو نسخه تنظیم شود تا یکی از دو نسخه به طرف دیگر دعوا ارسال شود و دیگری به طرف دیگر دعوا ارسال شود. ثبت خواهد شد در دفاتر مربوطه همچنین بابت تقدیم این دادخواست هزینه دادرسی قابل پرداخت نیست. یادآوری می شود که دادخواست می تواند قبل از اقامه دعوی و یا پس از اقامه دعوی باشد.دعوی اقامه شده پس از اقامه دعوی به نام سازش و صلح میباشد.
صلح و سازش بعد از اقامه دعوا
همانطور که قبلا ذکر شد صلح و سازش بین طرفین بعد از دادخواست اصلی قابل انجام است و متقاضی یا خوانده می توانند بنا به توصیه یکی از آنها در جلسه دادرسی با یکدیگر صلح کنند. دعوا در مرحله دادرسی مطرح می شود، می تواند در اولین جلسه یا در دادگاه تجدیدنظر یا تجدیدنظر یا تجدید نظر مطرح شود. زیرا پس از صدور حکم قطعی از سوی دادگاه، سایر طرفین اختیارات خود را از دست می دهند و در صورت مصالحه در گزارش دادگاه، پس از صدور حکم قطعی، دادگاه کار و وظیفه خود را از دست می دهد. ضمناً اگر طرفین بخواهند در جریان دادرسی مذاکره کنند، باید نزد مراجع مذاکره کنند
مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست صلح و سازش
صلاحیت اولیه رسیدگی به درخواست های صلح و سازش، دادگاه بدوی یا نخستین است. طبق قانون، اقامتگاه خوانده دعوی نیز می تواند درخواست دهد. با توجه به عدم صلاحیت، تشکیل جلسه میانجیگری در صورت درخواست ضروری است و دادگاه صالح نیز باید خوانده را به میانجیگری احضار کند، همانطور که قبلاً بیان کردیم این امر در جلسه حل اختلاف و همچنین در شرایط خاص صدق می کند. همانطور که در متن بالا گفته شد. می توان برای مصالحه به اداره ثبت نیز مراجعه کنید.