شکایت از جرم رابطه نامشروع

شکایت از جرم رابطه نامشروع
فهرست مقالات

شکایت از جرم رابطه نامشروع

 

جرم رابطه نامشروع:

  • جرم رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی ایران به وقوع می‌پیوندد زمانی که زن و مردی که با یکدیگر ازدواج نکرده‌اند، به صورت خارج از عرف و بدون برقراری ارتباط جنسی، رابطه نامشروع داشته باشند. این عمل منافی عفت و غیر قانونی محسوب می‌شود.

تعریف قانونی:

  • مطابق با قانون مجازات اسلامی ایران، این جرم به شرح زیر تعریف شده است: “هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌ کننده تعزیر می‌شود.”

مجازات:

  • در صورت اثبات جرم رابطه نامشروع، مجازات معمولاً شامل شلاق تا نود و نه ضربه است. اگر عمل به وسیله‌ی عنف و اکراه انجام گرفته باشد، تنها اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.

 

  1. جرم رابطه نامشروع:
    • جرم رابطه نامشروع از زمره جرایم عمومی است و معمولاً به رفتارهای جنسی نامشروع اشاره دارد.
  2. نیاز به شکایت شاکی خصوصی:
    • برای شروع پیگیری قضایی در این مورد، نیاز به شکایت شاکی خصوصی نیست. این به این معنی است که حتی بدون شکایت از طرف زن یا مرد نامشروع، نیروی انتظامی یا دادستان می‌توانند رسیدگی به این جرم را آغاز کنند.
  3. جرم غیر قابل گذشت:
    • این نوع جرایم در دسته جرایم غیر قابل گذشت قرار دارد، به این معنی که حتی اگر شاکی خصوصی شکایت کند و رضایت بدهد، رسیدگی به این جرم متوقف نخواهد شد. این به علت جرایمی است که جدا از نظر شرعی، منجر به جریحه دار شدن وجدان عمومی و بر هم ریختن نظم اجتماعی می‌شوند.
  4. رسیدگی به جرم بدون شکایت:
    • رسیدگی به جرم رابطه نامشروع به علت خطوراتی که به جامعه و اختلافات اجتماعی و شخصی می‌آورد، امکان پذیر است حتی بدون شکایت از طرف شاکی خصوصی.
  5. حکم ورود به منزل:
    • برای ورود به منزل در مورد جرم رابطه نامشروع، نیاز به حکم قضائی یا ورود مشهود از سوی نیروهای انتظامی دارید.
  6. دخالت نیروهای انتظامی:
    • نیروهای انتظامی در مواردی که جرم به صورت مشهود دیده شود دخالت می‌کنند. مثلاً اگر کسی در خیابان به صورت مشهود به رفتار نامشروع اقدام کند، پلیس می‌تواند آن شخص را دستگیر کند.
  7. راه‌های اثبات:
    • راه‌های اثبات رابطه نامشروع محدود به موارد خاصی می‌شوند و این اثبات معمولاً از طریق اقرار، شهادت، و علم قاضی انجام می‌شود. این عوامل می‌توانند به عنوان دلایل اثباتی برای رابطه نامشروع استفاده شوند.

 

 

نحوه ثبت شکایت جرم رابطه نامشروع

ثبت شکایت از جرم رابطه نامشروع:

  • برای شکایت از جرم رابطه نامشروع، شاکی باید به دادسرای مربوط به منطقه‌ای که جرم در آن منطقه اتفاق افتاده است، شکایت خود را ارسال کند و از این طریق شکایت خود را ثبت نماید. در تهران، دادسرای صالح و دادسرای ارشاد به عنوان مراکز مختلف برای ثبت شکایت از جرم رابطه نامشروع در نظر گرفته می‌شوند. در شهرستان‌ها، دادسرای عمومی برای این منظور استفاده می‌شود.

روند تحقیق و پرداخت هزینه دادرسی:

  • پس از ثبت شکایت، تحقیق درباره جرم آغاز می‌شود. شاکی ممکن است هزینه‌های مرتبط با دادرسی را پرداخت کند. این پرداخت می‌تواند به صورت حضوری یا الکترونیکی انجام شود.

بررسی در دادگاه:

  • در صورت احراز جرم توسط تحقیقات و اثبات اطلاعات مربوطه، پرونده به دادگاه ارسال می‌شود. در دادگاه، مسائل مرتبط با جرم رابطه نامشروع مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت تحقق جرم، دادگاه برای مجازات مجرمین حکم صادر می‌کند.

 

مدارک لازم برای شکایت

برای انجام شکایت از جرم رابطه نامشروع، می‌توانید به طریق حضوری به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنید. در این دفاتر، می‌توانید فرم شکواییه را تکمیل نموده و درخواست خود را به آن ضمیمه کنید.

مدارک مورد نیاز:

  • برای شکایت در دفاتر خدمات قضایی، شما باید دارای مدارک زیر باشید:
    1. اصل کارت ملی به عنوان شناسه شما.
    2. کارت اعتباری برای پرداخت هزینه‌های دادرسی.
    3. ضمائم شکواییه شامل اسناد، ادله، و شهادت‌های شاهدان برای تأیید شکایت شما.

 

مشاوره تلفنی