وکیل تصادفات در مشهد

وکیل پایه یک در مشهد
فهرست مقالات

وکیل تصادفات در مشهد

اگر بدون داشتن گواهینامه، منجر به تصادف شُدیم مقصر هستیم یا خیر؟

خیر، مقصر حادثه، طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، کارشناسان تعیین می‌کنند.
حال اگر طبق قوانین مقصر نبودیم و علت وقوع جرم، طرف مقابل بود، تنها جرم ما رانندگی بدون گواهینامه است.

جرم رانندگی بدون گواهینامه

برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا صدهزار تومان یا هر دو مجازات. در صورت ارتکاب مجدد به ۲ تا ۶ماه حبس محکوم خواهد شد.

چنانچه طبق حکم مقصر شناخته شدیم: مجازات تشدید می‌شود.

 

عدم تعلق دیه و خسارت به رانندگان فاقد گواهی نامه معتبر

مطابق رای هیات عمومی دیوان عالی کشور، دیه و خسارت به رانندگان فاقد گواهی نامه معتبر تعلق نمی گیرد.

 

امکان دریافت دیه از صندوق تامین خسارت های بدنی در تصادفات اطفال

با نظر اداره کل حقوقی قوه قضائیه، دریافت دیه از صندوق تامین خسارت های بدنی در تصادفات اطفال ممکن گردید.

 

مجازات زندان در تصادف منجر به فوت

ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی: هر گاه بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا عدم رعایت مقررات دولتی یا عدم مهارت راننده (‌اعم از وسایل نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) منتهی به قتل غیر عمدی شود، مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم‌محکوم می‌شو

 

چرا در رانندگی قتل عمد نداریم؟

قتل ناشی از رانندگی (حتی با فرض مقصر بودن راننده در رعایت نکردن موارد قانونی، نظیر رعایت سرعت مجاز)، قتل عمد محسوب نمی‌شود و قصاص ندارد.

طبیعی است که عمل راننده در تجاوز از سرعت مقرر یا سبقت گرفتن در محل سبقت ممنوع، عملی عمدی است و شخص با وجود مشاهده تابلوی محدودیت سرعت یا ممنوعیت سبقت از سرعت مجاز تجاوز می‌ کند یا سبقت می‌ گیرد.

این عمل عمدی است، ولی هنگامی که به واسطه سبقت یا تجاوز از سرعت مجاز تصادفی می‌کند، بدیهی است که تصادف، منظور و مقصود مرتکب نبوده است و در اینجا گفته می‌ شود که نتیجه غیرعمدی بر عمل عمدی مترتب می‌ شود و قتل اتفاق افتاده از این بی‌ دقتی، شبه عمد محسوب می‌ شود.

 

قتل در تصادفات رانندگی و مجازات آن

قتل در تصادفات رانندگی، یکی از انواع قتل غیر عمد در قانون می باشد که ممکن است بر اثر بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده، اتفاق بیفتد. حکم مجازات تصادف منجر به فوت غیر عمد، دیه و حبس از 6 ماه تا 3 سال، برای فرد مرتکب خواهد بود. در موارد رضایت اولیای دم، مجازات حبس، می تواند به جزای نقدی، تبدیل شود.

 

تصادف ساختگی برای گرفتن خسارت از بیمه چه مجازاتی دارد؟

برخی افراد برای آن که از بیمه خسارت بگیرند اقدام به تصادف ساختگی می‌کنند، اما باید به این نکته توجه داشت که بر اساس ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ این اقدام جرم انگاری شده است.
مطابق با این ماده اگر کسی با انجام اعمال متقلبانه مانند صحنه سازی صوری تصادف، تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی، وجوهی را بابت خسارت دریافت کند، باید مجازات مقرر شده در قانون را طی کند.
اگر فردی برای گرفتن خسارت از بیمه صحنه سازی تصادف را انجام دهد، به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال و جزای نقدی معادل دو برابر وجوه دریافتی محکوم می‌شود.

 

در چه تصادفاتی باید صحنه تصادف را حفظ کرد؟

به محض وقوع تصادف جرحی، راننده وسیله نقلیه موظف است برابر ماده 87 آئین نامه راهور، صحنه تصادف را جهت بررسی کارشناسان تصادف حفظ نماید و سریعاً با شماره 110 تماس گرفته و به پلیس اطلاع دهد.

همچنین باید از طریق تماس با شماره 115 اورژانس را جهت حضور در صحنه و انتقال مصدوم مطلع نماید.

راننده باید تا زمان رسیدن افسر کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی به محل حادثه، ضمن ایمن سازی آن محل اقدامات لازم در خصوص مراقبت و انتقال مصدوم را انجام دهد.

برابر ماده 945 قانون مجازات اسلامی، هر گاه مصدوم نیاز به کمک فوری داشته باشد و راننده با وجود اینکه امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی یا استمداد از مأمورین انتظامی را دارد، از این کار خودداری کند یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند، حسب مورد به بیش از دو سوم مجازات در نظر گرفته شده در مواد 940، 941 و 942 قانون جدید مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

مشاوره تلفنی