وکیل جرم تبانی در معاملات مشهد

وکیل پایه یک در مشهد
فهرست مقالات

وکیل جرم تبانی در معاملات مشهد

یکی از جرایم شایع در زمینه معاملات شخصی و دولتی، تبانی در معاملات میباشد. در واقع ، گاه اشخاص با هدف تامین بیشتر منافع خود در معاملات گوناگون ، دست به تبانی زده و بدین صورت با فریب شخص یا اشخاص طرف معامله خویش ، منافع سرشاری را به جیب میزنند. در مقاله حاضر ، سعی داریم تا به بررسی جرم تبانی و ابعاد مختلف آن ، شما را هرچه بیشتر با این جرم  آشنا نماییم.

 

تعریف تبانی

تبانی ، لغتی عربی است که به معنای شراکت دو یا چند نفر در امری میباشد. در زبان فارسی ، برای این لغت ، معانی مقدمه چینی، زمینه سازی ، آماده نمودن و حتی هموار ساختن چیزی به کار رفته است. برخی دیگر از لغت شناسان ، تبانی را به معنای همدست شدن برای انجام کاری یا مشارکت در یک  پیمان دسته جمعی دانسته اند.

در فقه نیز، تبانی اصطلاحا به معنای قرار و یپمان پنهانی دو شخص علیه شخص ثالثی ، تعریف شده است. ما تعریف حقوقی که برای این جرم ، توسط حقوق دانان ارائه شده است ، عبارت است از همدستی و مشارکت دو یا چندنفر ، برای بردن و فروش مال دیگری که همراه با  فریب و حیله صورت گرفته باشد.

تبانی در معاملات

همانطور که در تعریف تبانی مشاهده نمودیم ، این جرم همواره با فریب و حیله رقم میخورد  و هدف نهایی آن ، بردن مال شخص ثالث است . از این رو قانون گذار ، جرم تبانی در معاملات را در حکم کلاهبرداری قلمداد نموده است.

تبانی در معاملات بدین صورت است غالبا با اقامه دعوی صوری جهت بردن مال غیر شروع میگردد. بدین صورت که افرادی با هدف ربودن مال غیر ، به صورت صوری علیه یکدیگر اقامه دعوی میکنند و با اعمال فریبکارانه ، نسبت به تصاحب مال دیگری اقدام میکنند.

قانونگذار با جرم انگاری نمودن این عمل، آن را در حکم کلاهبرداری تلقی نموده و افراد دخیل در تبانی را کلاهبردار قلمداد میکنند.

تبانی بر خلاف تعریف ساده اش ، در الشکال دیگری نیز قابل تحقق است که گاه تشخیص آن را با مشکل مواجه میسازد. گاهی شخص ثالثی با تبانی کردن با یکی از اصحاب دعوی ، با هدف ربودن مال غیر ، در دعوایی وارد میشود  که این خود در اشکال متعددی قابل تحقق است که عبارت اند از :

1-گاهی شخص ثالث با یکی از اصحاب دعوی تبانی نموده و به عنوان شخص ثالث وارد در دعوا ، دادخواست ورود در دعوا میدهد.

2-گاهی شخص ثالث با تبانی قبلی با اصحاب دعوی یا یکی از آنها، به حکمی اعتراض کرده و تحت عنوان اعتراض ثالث ، وارد در دعوا میشود.

3- گاهی نیز شخص ثالث ، با اقامه دعوا مستقل علیه محکوم به در یک دعوا ، وارد دعوا شده و بدین صورت اقدام به تبانی میکند.

سوال

آیا تبانی جرم مطلق است یا تحقق آن منوط به وقوع نتیجه تبانی میباشد؟

باید توجه داشت که تبانی ، به صرف اقامه دعوی با هدف تبانی ، محقق شده است. چه نتیجه ربودن مال غیر محقق بشود یا نه. بنابراین وقوع این جرم ، منوط به تحقق نتیجه جرم نیست.

 

مجازات تبانی در معاملات

پیش از بررسی  مجازات جرم تبانی ، فلسفه جرم انگاری این پدیده قابل توجه میباشد. از آنجا که تبانی در معاملات ، منجر به تشویق افراد برای ربودن مال غیر و لفزایش  ظرفیت ارتکاب جرم در جامعه میگردد ،چرا که وقوع جرم در جامعه  را تسهیل  و تسریع مینماید. فلذا برای پیشگیری از ارتکاب جرایم ، قانون گذار اقدام به جرم انگاری این پدیده نموده است .

قانون مجازات اسلامی در ماده 611 ، به جرم تبانی اشاره میکند. بر اسا این ماده ، هرگاه دو نفر یا بیشتر ، علیه عرض  ، نفس یا مال مردم اقدام نمایند و مقدمات اجرایی آن را تدارک ببینند اما بدون اراده خویش ، موفق به اقدام نشوند ، به حبس از 6 ماه تا 3 سال برحسب مورد محکوم خواهند شد.

البته مجازات جرم تبانی ، محدود به این ماده نبوده  و از آنجایی که در حکم کلاهبردای است ، مجازات ان در ماده1 قانون تشدید مرتکبین ارتشاء ، اختلاس و کلاهبرداری نیز تعیین شده است:

براساس ماده1 قانون مذکور ، مرتکب تبانی ، علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، حبس از 1 تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی به میزان مال ربوده شده ، در انتظارش خواهد بود. البته باید خاطر نشان نمود که د ادگاه میتواند ، در حکم خویش ، حکم حبس را به کمتر از یک سال تقلیل دهد.

 

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم تبانی

از انجا که جرم تبانی ، در حکم کلاهبرداری محسوب است ، لذا دادگاه کیفری 2 واقع در هر یک از شهرستان های  استان محل وقوع جرم ، صالح به رسیدگی است. اشخاص میتوانند با رائه مدارک لازم و مستندات کافی ، با مراجعه به این داگاه ها ، دادخواست خود را به ثبت برسانند.

 

وکیل تبانی در معاملات

به دلیل پیچیدگی های جرم تبانی ، اثبات تحقق این جرم  با توجه به اجزای آن ، امری پیچیده  و گاه بسیار دشوار است. برای همین ، غالب افراد جامعه که اطلاعات حقوقی کافی زا نداشته باشند ، در صورت متضرر شدن از این جرم ، قادر نخواهند بود تا به راحتی نسبت به حقوق خویش آگاهی پیدا نمایند و بتوانند از آن دفاع کنند. بدین منظور  ، لامز است تا به کمک وکیل کیفری مبحر دز مینه تبانی در معاملات ، نه تنها تسریع در روند رسیدگی به پرونده را فراهم نمایند ، بلکه تضمین بیشتری را برای حق و حقوق خویش در پروسه دادرسی ، ایجاد نمایند.

وکیل در تبانی ، نوعی  وکیل کیفری است که با داشتن دانش حقوقی و تجربه کافی و بررسی پرونده های متعدد در زمینه تبانی در معاملات ، تبحر لازم برای حل فصل دعوای در این زمینه را داشته و مشاوره های تخصصی خویش ، میتواند اشخاص درگیر در این قسم پرونده ها را یاری رساند.

 

مشاوره تلفنی