وکیل رابطه نامشروع
به چه رابطه ای ، رابطه نامشروع میگویند؟
نامشروع در لغت به معنی غیر قانونی و خلاف شرع است . رابطه نامشروع در مقابل رابطه مشروع قرار دارد و منظور از آن رابطه بین زن و مردی است که باهم ازدواج نکرده اند و در روابط خود ، مرزهای قانونی و شرعی را رد کرده اند . تشخیص این که به چه رابطه هایی روابط نا مشروع می گویند با عرف است.
انواع رابطه نامشروع
- رابطه نامشروع دون زنا
- رابطه نامشروع زنا
رابطه نامشروع دون زنا:
طبق ماده 637 موجود در قانون مجازات اسلامی روابطی فیزیکی که به مواقعه (رابطه جنسی) ختم نشود، نظیر بوسه، بغل، یا همبستری روابط نامشروع نامیده می شوند. اعمالی غیر فیزیکی نظیر چشمک زدن، لبخند زدن از روی شهوت جزو روابط نامشروع محسوب نمی شوند
رابطه نامشروع منجر به زنا :
روابطی که بین دختر و پسر نامحرم شکل می گیرد و در نهایت منجر به رابطه جنسی می شود، رابطه نامشروع منجر به زنا محسوب می شود.
راه های اثبات رابطه نامشروع
راه های اثبات رابطه نامشروع ، عبارتند از یک مرتبه اقرار متهم، شهادت دو شاهد مرد و علم قاضی. برخی مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع، نظیر فیلم دوربین های مداربسته، عکس ها، پرینت تماس ها و مکالمات و فایل های صوتی ضبط شده، اگرچه از اماره های قضایی بوده و دلایل قانونی نمی باشند، اما در شرایطی می تواند موجب علم قاضی به وقوع رابطه نامشروع گردیده و به اثبات جرم رابطه نامشروع منتهی شوند.
رابطه نامشروع و مهریه
گاهی اوقات زنان در زندگی مشترک با مردان زیادی در ارتباط هستند و یا رابطه نزدیکی و نامشروع دارند.
مرد تصمیم میگرد که به دلیل اینکه همسرش رابطه ی نامشروع دارد، او را طلاق بدهد.
حتی اگر زنان نیز رابطه ی نامشروع انجام داده باشند و یا حتی رابطه جنسی آنان با مردان دیگر ثابت شود، بازهم مهریه به آنان تعلق میگیرد. یعنی اگر مردی به خاطر رابطه ی نامشروع زنش بخواهد او را طلاق بدهد، باید مهریه او را بدهد.
رابطه نامشروع و حق حضانت
تاثیر رابطه نامشروع زن بر حضانت فرزند. با تشکیل خانواده و زندگی مشترک زوجین، زن و شوهر هر کدام مسولیت انجام کارهایی را خواهند داشت ولی
تاثیر رابطه نامشروع زن بر حضانت فرزندنکته ی مهمی که ممکن است به مرور زمان حایز اهمیت گردد، تولد فرزند و متعاقب آن نگهداری طفل و مراقبت از آن خواهد بود. تعهد نگهداری و مراقبت از فرزند حقی را به پدر و مادر او تحت عنوان حضانت اعطا میکند و این حق به صورت تعهد تا زمانی که فرزند به سن قانونی برسد خواهد بود. تا زمانی که زوجین در کنار یکدیگر زندگی مشترک خود را ادامه می دهند، هر دوی آنها باید با یکدیگر حضانت را به عهده بگیرند، حال اگر زوجین از یکدیگر طلاق گرفتند و یا یکی از آنها فوت نمود حضانت به عهده ی دیگری خواهد بود.
در صورتی که حضانت فرزند به هر دلیلی اعم از طلاق و یا فوت شوهر با وی باشد، طبیعی است که باید در انجام این وظیفه ی خود متعهد و مسولیت پذیر باشد و اگر در زمان نگهداری و حضانت فرزند، ازدواج نماید یا محجور شود و یا اینکه در رابطه با فرزند خود دچار سو معاشرت شود، حضانت فرزند از او سلب میشود. یکی از مصادیق سو معاشرت زن با فرزند خود میتواند، وجود رابطه ی نامشروع زن در مدتی که حضانت فرزند را بر عهده دارد، باشد و با اثبات رابطه نامشروع زن در حضانت فرزند میتواند در ادامه ی نگهداری طفل توسط زن موثر واقع شود و در نهایت منجر به سلب حضانت فرزند از زن گردد.
رابطه نامشروع و نفقه زن
اثبات خیانت زن موجب عدم تعلق نفقه به وی نمیشود و زن همچنان مستحق دریافت نفقه خود میباشد.
وکیل اثبات روابط نامشروع دلیل این امر که اثبات رابطه نامشروع زن موجب محروم شدن او از دریافت نفقه نمیشود را اینگونه بیان میکند: موجب و سبب اینکه زن از شوهر خویش نفقه دریافت میکند، موجب و دلیل قانونی است تحت عنوان تمکین عام و خاص! لذا صرفا با اثبات عدم تمکین زن، میتوان به او نفقه نپرداخت.