وکیل ضرب و جرح مشهد
وکیل ضرب و جرح کیست ؟
دعوای کیفری ضرب و جرح که به لفظ عامیانه دعوای ضرب و شتم نامیده میشود؛ هنگامی شکل میگیرد که شخصی علیه شخص دیگری با انجام افعال و اقداماتی ممنوع و مجرمانه موجب بروز جنایت بر اعضای وی شود.
وظیفه وکیل ضرب و جرح پیگیری و اقدامات لازم برای گرفتن حق موکل خود است و با انتخاب وکیل به روند قانونی کار شما سرعت داده میشود .
تعریف لغات ضرب و جرح و شتم
ضرب : ضرب به ایراد ضربه و ورود ضربه به شخصی گفته میشود که موجب جراحت نگردیده بلکه موجب برجا ماندن آثاری از قبیل کبود شدگی، سیاه شدن، سرخ شدن و تورم و درد در ناحیه مورد ضرب میگردد مانند اینکه کسی به صورت شخصی سیلی وارد کند و در برخی موارد حتی ممکن است در اثر ایراد ضرب، آثاری بر جا نماند.
جرح :جرح یا جراحت زمانیست که شخصی با ایراد ضرب، منجر به وقوع جراحت بر عضو شخص مقابل یا همان مجنی علیه شود که این جراحت ممکن است سطحی باشد که به آن حارصه یا همان خراشیدگی گفته میشود و یا ممکن است جراحت وارد شده پوست را باز کند و موجب خونریزی شود که به آن دامیه گفته میشود و یا ممکن است گوشت را باز کرده و عمیق باشد که متلاحمه نام دارد و یا مانند عبور چاقو یا نیزه به داخل شکم باشد که به آن جائفه میگویند و یا در فرض شدید بحث، با ایراد ضربه و جراحت موجب قطع عضو در شخص گردد.
شتم : شتم به معنی «دشنام دادن» است و ذیل جرایمی مثل: توهین یا قذف قرار میگیرد؛ بنابراین، اصطلاح صحیح در ترکیب عنوان جرمانگاری شده، «ضرب و جرح» است و جرم شتم ذیل سایر عناوین مجرمانه نظیر: توهین، هتک حرکت یا افترا مورد بررسی قرار میگیرد.
تعریف ضرب و جرح از نظر قانونی
قانون مجازات اسلامی در ماده ۶۱۴ خود صراحتاً عنوان داشته است که اگر کسی اقدام به ضرب و جرح عمدی فرد دیگری نماید که این ضرب و جرح منجر به نقص عضو، شکستگی یا از کار افتادگی احدی از اعضای بدن فرد مضروب، چه به صورت مقطعی و چه به صورت دائمی، شود، وی متهم به جرم ضرب و جرح عمدی می باشد. مجازات ضرب و جرح در قوانین اسلامی در صورت امکان قصاص است. اگر قصاص ممکن نباشد و ضرب و جرح وی سبب برهم زدن نظم و امنیت جامعه و ایجاد بیم و حراص در جامعه شده باشد، به دو الی ۵ سال حبس محکوم و در صورت درخواست شاکی ملزم به پرداخت دیه نیز خواهد شد.
ارکان و عناصر جرم ضرب و جرح
عنصر قانونی:
عنصر قانونی بدین معناست که قانون گذار در قانون جرم مورد نظر را پیشبینی نموده باشد و برای آن ضمانت اجرا در نظر گرفته باشد. قانون گذار در ماده 614 قانون مجازات اسلامی جرم ضرب و جرح را مورد جرم انگاری قرار داده است.و چنین مقرر داشته است که :
هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنیعلیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم می شود.
عنصر معنوی:
عنصر معنوی به معنای قصد و نیت مجرمانه ای است که در ارتکاب عمل مجرمانه وجود دارد و وصف عمدی را به عمل مجرمانه می دهد. در جرم ضرب و جرح عمدی نیز چنانچه ارتکاب ضرب و حرج با اراده و عمد همراه باشد جرم مزبور شکل می گیرد.
عنصر مادی:
عنصر مادی به مجموعه اعمالی گفته می شود که جهت ارتکاب جرم انجام می گیرد و به وسیله آن ها جرم واقع می گردد. در جرم ضرب و جرح صدماتی که افراد به دیگری وارد می نمایند و سبب خسارت و نقصانی در طرف مقابل می گردند عناصر مادی این جرم را تشکیل می دهند.
انواع ضرب و جرح
- ضرب و جرح عمدی همسر
- اثبات ضرب و جرح همسر بدون شاهد
- ضرب و جرح عمدی با چاقو
- ضرب و جرح با سلاح گرم
- ضرب و جرح کودک توسط پدر