وکیل کلاهبرداری اینترنتی در مشهد

وکیل پایه یک در مشهد
فهرست مقالات
[

وکیل کلاهبرداری اینترنتی در مشهد

کلاهبرداری اینترنتی در زمینه اینترنت و فضای مجازی و بین سامانه های کامپیوتری و داده های رایانه ای قابل ارتکاب است.
کلاهبرداری اینترنتی یکی از جرایمی است که امروزه بر پایه اینترنت و رایانه صورت می گیرد و ممکن است همه ما در دام این کلاهبرداری قرار بگیریم .
مثلاً هنگام خرید اینترنتی از یک سایت با درگاه بانکی جعلی متصل شویم و از این طریق حساب ما خالی شود .در این حالت ما با یک کلاهبرداری اینترنتی مواجه شده‌ایم که برای پیگیری و بازگشت پول خود باید به مراجع قانونی مراجعه کنیم.
وکیل سایبری به کسانی که قربانی فعالیت های غیر قانونی اینترنتی شده اند کمک می‌کند تا به حق خود برسند .

جرم کلاهبرداری اینترنتی

جرم کلاهبرداری اینترنتی شامل جرائم مالی میشود و بعد اقتصادی و مالی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
کلاهبرداری سنتی با کلاهبرداری اینترنتی چه تفاوتی دارد؟
برای کلاهبرداری سنتی لازم است که جرم در دنیای حقیقی اتفاق بیفتد و بزه دیده جرم فریب بخورد و مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار بدهد. اما در کلاهبرداری اینترنتی کلاهبردار با استفاده از فضای مجازی و همچنین تغییر دادن اطلاعات فرد و داده ها بدون آگاهی بزه دیده ،اموال او را تصاحب می کند. در کلاهبرداری اینترنتی خود شخص به صورت مستقیم در این کار دخالت ندارد. بلکه کلاهبردار با استفاده از تغییر یا محو کردن و یا مختل کردن سامانه مال یا وجه مورد نظر را تصاحب می کند.
تفاوت کلاهبرداری اینترنتی با کلاهبرداری سنتی در عنصر مادی هر دو جرم است وگرنه از نظر قانون هیچ تفاوتی با هم ندارند.

 نحوه شکایت از کلاهبرداران اینترنتی

شکایت از کلاهبرداری اینترنتی هم باید مانند دیگر شکایات در مراجع قضایی رسیدگی شود. مراجع قضایی رسیدگی به جرایم اینترنتی دادسرای جرایم رایانه‌ای است.
تحقیق در مورد جرم اینترنتی با پلیس فتا و وظیفه رسیدگی به جرایم اینترنتی با دادسرای جرایم رایانه‌ای است.
در دادسرای مورد نظر بعد از شکایت قربانیان کلاهبرداری پرونده تشکیل داده می شود و طبق روال قانونی به جرم کلاهبرداری رسیدگی میشود.
پس درصورتیکه مورد کلاهبرداری اینترنتی قرار گرفتید با مراجعه به سایت پلیس فتا میتوانید روی گزینه ارتباط مردمی کلیک و اطلاعات لازم را ارائه کنید بعد از اتمام این مرحله پلیس فتا در اسرع وقت با شما تماس می گیرد و موضوع ثبت شده توسط شما را پیگیری می کند.

 جرایم سایبری

هرفعل و یا ترک فعلی که با استفاده از سیستم های کامپیوتری رخ دهد را جرایم رایانه‌ای می گویند که به سه دسته تقسیم می شود:
۱. جرایم سنتی مثل سرقت تخریب تجهیزات و ….
۲. استفاده از کامپیوتر برای ارتکاب جرم . از آن برای جعل مدرک گواهینامه و… استفاده می شود.
۳. جرایم محض مانند ویروسی کردن و یا هک کردن فضای مجازی

انواع جرایم سایبری

۱. جاسوسی رایانه‌ای: این نوع جرم سایبری مانند جاسوسی کلاسیک به کسب اطلاعات مهم تجاری ، اقتصادی، سیاسی، نظامی و حرفه ای و همچنین انتقال و افشا و استفاده از این اطلاعات مهم نظارت دارد. فرد مرتکب جرم با به دست آوردن و فاش کردن این اطلاعات ضرر سیاسی ونظامی و مالی می کند. جاسوسی امنیتی ، امنیت ملی را باخطر مواجه می‌کند.
۲. سابوتاژ رایانه‌ای:
اصلاح و پاک کردن غیر مجاز داده ها یا عملیات کامپیوتر به منظور مختل کردن عملکرد عادی سیستم، سابوتاژ رایانه‌ای می گویند. که با جرم تخریب بسیار شبیه است و هدف مجرم از این جرم، اخلال در نظام اقتصادی و سیاسی یک کشور و امر حکومت است.
۳.جعل کامپیوتری: 
تغییر یا موقوف سازی برنامه هاو داده های کامپیوتری به منظور اهداف اقتصادی و سیاسی صورت می گیرد. در جعل کامپیوتری که همان جعل داده است عمل ارتکابی بر داده ها تاثیر می گذارد با این تفاوت که داده ماهیت اسناد عادی را ندارد.
۴. نشر اطلاعات از طریق پست الکترونیک: گسترده ترین سرویس شبکه های کامپیوتری و بین المللی پست الکترونیک است و کاربر می تواند در شبکه های بین المللی با آدرس مشخص الکترونیک شناخته شود. البته با دسترسی به رمز آن می توان در آن تقلب کرد. پست الکترونیک ابزاری جالب برای نشر اطلاعات مجرمانه و افترا به اشخاص می باشد و احتمال کنترل اطلاعات کاملاً مشکل است و تنها برای بخشی کوچکی از داده ها میسر است.
۵.تطهیر نامشروع پول
تطهیر نامشروع پول ،جرایم کلاسیک است و با کمک اینترنت و پست الکترونیک و شبکه های بین المللی ارتباطی امکان پذیر است.
افراد از طریق پست الکترونیکی بدون هیچگونه اثر و نشانی درخواست ارسال مبلغی پول به حساب شخص معین می کنند . در این تقاضا نحوه ارسال پول و مدت زمان و دستمزد را بیان می کنند . در صورتی که شخص مقابل قبول کند نوع ونحوه تنظیمات لازم را اعلام می‌کنند. در زمان گرفتن پول به عنوان مشروع در تجارت الکترونیکی با منشأ تجاری انتخاب و با هدف خود هماهنگ می کنند. قالب این درخواست ها برای افرادی است که در سطح بین المللی در درجه پایین تری قرار دارند.
۶.قاچاق مواد مخدر:
با توجه به گسترش ارتباطات شبکه ای در فضای مجازی و دسترسی راحت تر افراد به هم از طریق پست الکترونیک هرگونه قاچاق مواد مخدر اعم از خرید یا فروش و همچنین پخش و توزیع از طریق شبکه های کامپیوتری انجام میشود.
قاچاق مواد مخدر با روش اینترنتی باعث حذف و کمتر شدن واسطه ها و توزیع کننده ها و همچنین افزایش گسترش دامنه فعالیت قاچاقچیان تا سطح بین المللی شده است. اطمینان قاچاق مواد مخدر از طریق ارتباطات کامپیوتری بالاتر از نوع سنتی آن است.
۷.جرایم ناظر به کپی رایت و برنامه ها: هرگونه انتقال و ارسال و تکثیر و فروش و توزیع واستفاده غیرمجاز از برنامه های کامپیوتری را سرقت نرم‌افزار گویند.
۸.جرایم در تجارت الکترونیک:
از نظر کلاسیک کلاهبرداری یعنی بدست آوردن مال دیگری با استفاده از وسایل متقلبانه.
شخصی در جای نامشخصی با وارد شدن به شبکه بین المللی و معرفی خود به عنوان تاجر در یک سایت تجاری و ارائه نهاد مشابه اداره ثبت اسناد که عهده دار ثبت داده های تجاری و تجاراست بدین‌ترتیب تاجر مجوز ورود به عرصه تبادلات الکترونیکی را کسب می کند .اساس تجارت الکترونیک از محورهای عمده و مهم ان داشتن این نهاد برای تجار است. اظهار می دارد که کالایی را با قیمت معین و تعداد و مشخص است که در اختیار دارد و قابل عرضه به مشتریان است. از طرفی خریدارانی که در فضای اینترنت مشغول می باشند بعد از دریافت پیام نسبت به برقراری ارتباط شبکه ای خود را اعلام و مقداری از کالای مورد نظر را درخواست می کند شخص فروشنده بعد از جلب اعتماد طرف مقابل نسبت به اعلام شماره حساب برای دریافت وجه اقدام می‌کند خریداران بعد از پرداخت وجه منتظر دریافت کالا هستند در صورتی که شخص فروشنده قبلاً با عملیات متقلبانه و نفوذ توانسته است به صورت غیر واقع نهادی را که نام برده را برای خود اختیار کند و مبلغی را غیر حق به دست آورد.

توهین و فحاشی در فضای مجازی

نوشـتن و درج الکترونیـکی الفاظ توهین آمیز و فحاشی و استفاده از الفاظ رکیک درگفتگو با افراد و انتـشار آن در اینترنت و ایمیل و شبکه های اجتماعی اینستاگرام؛ تلگرام؛ واتس آپ؛ توییتر و سایر اپلیکیشن های اجتماعی، چه در پی وی شخصی و چه کامنت های عمومی چنانچه موجب حدقذف نباشد، به مجازات شلاق تا هفتاد و چهار ضربه و یا پنجاه هزار‌تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

مشاوره تلفنی